Afstuderen bij Gerrits e-commerce

7 mei 2019

Ik ben Nick, 24 jaar en ben bezig met mijn afstudeeropdracht bij Gerrits e-commerce. Ik volg de opleiding HBO ICT aan het Fontys te Eindhoven en heb binnen deze opleiding gekozen voor het onderdeel software engineering.

Over software engineering

Binnen software engineering ontwikkel je softwaresystemen voor allerlei toepassingen waarbij je goed moet luisteren naar de wensen van de klant. Wanneer het softwaresysteem (in basis) staat wordt deze continu doorontwikkeld ter verbetering van de functionaliteit, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid. Juist dat maakt software engineering zo leuk en uitdagend. Je gaat steeds op zoek naar hoe bedrijfsprocessen nog beter kunnen. Daarnaast vind ik het leuk om een bijdrage te kunnen leveren aan iets waar bedrijven profijt van hebben.

Hoe bevalt je afstudeerstage tot nu toe?

Ik heb het bij Gerrits e-commerce goed naar mijn zin. De sfeer binnen het bedrijf is goed. Vanaf dag één voelde ik me onderdeel van het team. Ik mag veel bijdragen aan de bedrijfsprocessen en er wordt goed geluisterd naar de input die ik geef.

Mijn afstudeeropdracht bestaat uit twee onderdelen. Het eerste deel heb ik inmiddels grotendeels afgerond. Gerrits e-commerce had al een ontwikkelstraat, maar veel handelingen gebeurde nog handmatig en waren dus tijdrovend. Met behulp van Jenkins heb ik het ontwikkelproces geautomatiseerd. Daarmee wordt de code die developers schrijven automatisch klaargezet op de testomgeving. Ook worden de goedgekeurde features hierdoor automatisch naar de live omgevingen van de klanten gezet. Later wil Gerrits e-commerce nog meer handige automatiseren toepassen in dit proces, zodat uiteindelijk misschien zelfs de klant nieuwe features direct live kan plaatsen bij goedkeuring. Maar voor het zover is moeten we natuurlijk eerst de foutgevoeligheden tackelen.

Op dit moment ben ik bezig met het verwerken van Big Data en data analyses. Hiervoor maak ik een Laravel applicatie, die data inzichtelijk weergeeft op een dashboard. Met deze tool kan Gerrits e-commerce data uit verschillende softwarepakketen bundelen en analyseren. Het systeem wordt volledig flexibel opgebouwd waardoor zij op gebruikersniveau kunnen bepalen welke data, waar wordt weergeven. Het systeem is erop gericht om data analyse gebruiksvriendelijk te maken voor de MKB’er. Zo hebben zij straks in één oogopslag zichtbaar wat hun prestaties zijn op dat moment. Wel zo fijn, of niet ?

Zou je Gerrits e-commerce aanbevelen als stagebedrijf?

Zeker weten! Het is een fijn bedrijf om stage te lopen. Ze begrijpen wat er verwacht wordt van een stage en nemen de tijd om je te begeleiden. Dus mocht je nog een stage/afstudeerplek nodig hebben voor komend semester neem dan gerust contact op.

Stel ons je vraag